Travel abroad for free!

Youth exchanges, Erasmus Plus

Youth-Exchanges by Erasmus+

Bij een jongerenuitwisseling leren jongeren tussen de 13 en 30 jaar uit verschillende Europese landen elkaar en elkaars achtergrond en cultuur kennen. Jongeren leren van elkaar en meer over zichzelf. Zij zijn zelf actief betrokken bij het opzetten en uitvoeren van de uitwisseling en ontwikkelen nieuwe vaardigheden door een afwisselend programma en niet-formele leermethoden.

Tijdens deze uitwisselingen reizen jongeren naar andere Europese landen. Ze komen samen en leren van elkaar. Door deze reizen ontwikkelen de jongeren nieuwe vaardigheden en competenties door actieve betrokkenheid bij een project wat kan variëren van het verwerven van kennis op een specifiek gebied, tot het maken van een theaterstuk en dit voor te dragen in een plaatselijk dorp.

Op deze manier kom je in contact met andere culturen, levensstijlen en tradities. Ook ben je je meer bewust van maatschappelijke ontwikkelingen en van waarden zoals solidariteit, democratie en vriendschap. En vooral leer je nieuwe vrienden maken en bouw je onvergetelijke herinneringen op. De duur van een uitwisseling is minimaal 5 en maximaal 21 dagen (aaneengesloten, exclusief reisdagen).

Meer weten of wil je jezelf al aanmelden voor de eerstvolgende exchange? Stuur een e-mail naar travel@smiletothefuture.org

Leave a Reply